вул. Проскурівського підпілля, 48

Ср. - Нд. з 9:00 до 20:00

Чим відрізняється епіляція від депіляції: види, переваги процедур

лазерна епіляція ноги повністю

Гладке і шовковисте тіло – це красиво і естетично. У цій аксіомі переконується все більша кількість людей. Тому позбавлення від зайвої рослинності – стає все більш популярною косметологічною процедурою як серед жінок, так і чоловіків. Тільки не всі знають, що існує два абсолютно різних за методикою способу ліквідації волосяного покриву: епіляція та депіляція – в чому різниця між ними і який підійде вам – вивчимо детальніше.

Депіляція: різновиди, плюси

Якщо вивчати, чим відрізняються епіляція від депіляції, слід розуміти, що остання методика передбачає лише поверхневе видалення волосяного покриву. Фолікули в даному випадку залишаються цілими, продовжують функціонувати. Пізніше волосся відростає знову.

Депіляція проводиться вдома або в салоні. У домашніх умовах можна скористатися бритвою, спеціальним кремом, електроепілятором, восковими смужками. При використанні воску, електричного епілятора волоски відростають довше – шкіра може залишатися абсолютно гладкою максимум до декількох тижнів. Іноді використання механічних способів може стати причиною такого неприємного явища, як вростання волосся.

До різновиду салонних процедур відносяться:

  • шугарінг (від англійського слова «sugar» – цукор) – усунення зайвої рослинності за допомогою спеціальної цукрової пасти;
  • гарячий віск – передбачає використання деревної і синтетичної смоли, бджолиного воску і парафінів.

Шугарінг і віск забезпечують досить тривалий ефект – до 3 тижнів, але відрізняються достатньою хворобливістю.
Вивчаючи, що таке епіляція і депіляція, підведемо плюси останньої:

  • доступність за ціною використовуваних матеріалів;
  • можливість виконувати самостійно в домашніх умовах;
  • простота, швидкість – особливо щодо бритви, крему.

До мінусів відносяться:

  • недовговічний ефект (в разі гоління – близько 3 днів, при шугарінгу, ваксингу – довше);
  • біль в процесі проведення (при використанні електричного епілятора, воскових смужок, цукрової пасти, воскової маси);
  • велика ймовірність виникнення косметичних проблем: вростання волосся, подразнень, запалень від гоління, хімічного складу кремів, опіків від гарячого воску.

Епіляція: види, переваги процедури

Метод, при якому забирається не тільки верхня частина волоса, але і його корінь. В цьому випадку припиняється подача поживних речовин до фолікулу, він відмирає. Новоутворене після випадання волосся з померлим коренем лунка поступово затягується, шкіра стає ідеально гладкою.

Якщо вивчати, в чому різниця між епіляцією і депіляцією, ефект від першої процедури триває набагато довше – іноді до 10 років (залежить від особливостей гормонального фону людини). Особливістю методики є використання спеціального обладнання – може проводитися тільки майстрами в спеціалізованих салонах. У домашніх умовах усунути волосяний покрив даними способом не вийде. Варто також враховувати, що для отримання якісного довговічного ефекту необхідний курс процедур. Але результат у вигляді ідеально гладкої шовковистої шкіри цього вартий.

До найбільш популярних видів епіляції відносяться:

  • Електроепіляція. Фолікул руйнується внаслідок нагрівання від імпульсу електричного струму, який підходить до нього через тонку голку. Метод результативний, довговічний (допомагає позбутися від зайвої рослинності на термін від півроку до року), підходить для використання на будь-яких частинах тіла. Але при цьому досить тривалий, болючий, травматичний.
  • Лазерна епіляція. Різниця між депіляцією і епіляцією цього виду очевидна – тут цибулина нагрівається від енергії лазера, що поглинається меланіном (кольоровим пігментом, що містяться в волосі), гемоглобіном (знаходиться в крові судини, живить фолікул). Під впливом високих температур вони нагріваються – цибулина руйнується, припиняючи доступ до неї крові. Пізніше власний стовпець з відумерлим коренем виштовхується назовні, волосся більше не росте. Лазер впливає лише на темне волосся, на світле, руде, сиве може бути неефективний. Також, вивчаючи питання “епіляціяі депіляція – в чому різниця”, варто відзначити, що даний спосіб, на відміну від хворобливої депіляції воском, цукрової пастою, викликає толерантні поколювання.
  • Елос-епіляція. Поєднує вплив енергії світла, електричного струму. Схожа за принципом дії на лазерки, але здатна видаляти волоски будь-якого кольору, проникає в шкіру на глибину. Мінус – більш висока вартість і так само необхідність в періодичній корекції.

Депіляція або епіляція: що вибрати

Розібравшись чим відрізняються депіляція й епіляція , можна сміливо сказати, що перший варіант підійде тим, кому потрібно виглядати бездоганно прямо тут і зараз. Якщо є час почекати – краще вибрати надійну, безпечну, більш тривалу за ефектом і ідеальну по поєднанню ціна-якість лазерну епіляцію.

Сподіваємося тепер між епіляцією і депіляції різниця для вас очевидна – ви з легкістю підберете найбільш зручну процедуру позбавлення від небажаної рослинності. Звертайтеся, співробітники салону TK-Laser завжди до ваших послуг!

Рекомендації по догляду за шкірою після процедур
Лазерна епіляція: протипоказання до проведення процедури

Залишити коментар

Ім'я:
E-mail:
Ваш коментар:

На жаль, коментарів поки немає.

Інші статті

Мила молода дівчина

Біоревіталізація – що це і навіщо

Біоревіталізація - це ін'єкційна процедура, яка використовується в косметології та естетичній медицині для відновлення шкіри обличчя, шиї, декольте та інших ділянок тіла.

Читати все
Важливість у використанні сонцезахисних засобів

Захист від ультрафіолетового випромінювання: важливість у використанні сонцезахисних засобів

Ультрафіолетове (УФ) випромінювання, яке походить від сонця, має як позитивні, так і негативні впливи на наше здоров'я. З одного боку, УФ-випромінювання необхідне для синтезу вітаміну D, який відіграє важливу роль у зміцненні кісток та забезпеченні нормального функціонування імунної системи. З іншого боку, зайва кількість УФ-випромінюванню може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям, такі як сонячні опіки, передчасне старіння шкіри та збільшення ризику розвитку раку шкіри.

Читати все
Красива дівчина після процедури

Ліполітики: розчинення жирових відкладень без хірургічного втручання

Зайва вага та накопичені жирові відкладення стають проблемою, з якою зіштовхується все більше людей. Хірургічне втручання, як засіб боротьби з цими проблемами, може бути виснажливим та ризикованим процесом. У цій статті ми розглянемо принцип дії ліполітиків та їх переваги порівняно з традиційними методами.

Читати все

Відгуки наших клієнтів

Салон лазерної епіляції TK LASER
Набрид старий перманент чи татуювання?
Досі вагаєтесь чи варто його видаляти?В TK Laser можна змінити свій образ швидко та безпечно, за допомогою нашої передової лазерної технології 🤫Не турбуйтесь, ми знаємо, що це важливий етап у вашому житті, тому із задоволенням проведемо безкоштовну індивідуальну консультацію та підберемо оптимальний план дій саме для вас 🙌Наші кваліфіковані спеціалісти подбають про безпеку та ефективність процедури, де бажаний ефект буде одразу після першого сеансу, який ми бачимо на фото!Не відкладайте свою красу та задоволення від зовнішнього вигляду на завтра - розпочніть свої зміни вже сьогодні 🥰

Набрид старий перманент чи татуювання?
Досі вагаєтесь чи варто його видаляти?

В TK Laser можна змінити свій образ швидко та безпечно, за допомогою нашої передової лазерної технології 🤫

Не турбуйтесь, ми знаємо, що це важливий етап у вашому житті, тому із задоволенням проведемо безкоштовну індивідуальну консультацію та підберемо оптимальний план дій саме для вас 🙌

Наші кваліфіковані спеціалісти подбають про безпеку та ефективність процедури, де бажаний ефект буде одразу після першого сеансу, який ми бачимо на фото!

Не відкладайте свою красу та задоволення від зовнішнього вигляду на завтра - розпочніть свої зміни вже сьогодні 🥰
...

20 0 instagram icon
RF-ліфтинг - що це за процедура і для кого вона призначена? 🤔Це сучасна інвазивна технологія, яка дозволяє підтягнути шкіру обличчя, позбавитися від зморшок та покращити структуру дерми! Так-так, це все без хірургічних втручань, лише сила радіочастот 🤫
Головне, процедура ідеально підходить для всіх типів шкіри, без обмеження за статтю!А також, якщо вирішите зробити комплексний ліфтинг декількох зон або придбати абонемент на 4 процедури - ви зекономите 30% на кожній!Записуйтеся на консультацію вже зараз та розпочніть свій шлях до молодості та краси 🌸

RF-ліфтинг - що це за процедура і для кого вона призначена? 🤔

Це сучасна інвазивна технологія, яка дозволяє підтягнути шкіру обличчя, позбавитися від зморшок та покращити структуру дерми! Так-так, це все без хірургічних втручань, лише сила радіочастот 🤫
Головне, процедура ідеально підходить для всіх типів шкіри, без обмеження за статтю!

А також, якщо вирішите зробити комплексний ліфтинг декількох зон або придбати абонемент на 4 процедури - ви зекономите 30% на кожній!

Записуйтеся на консультацію вже зараз та розпочніть свій шлях до молодості та краси 🌸
...

37 4 instagram icon
Як би сумістити одразу і живлення, і очищення обличчя за один сеанс...
Відповідь дуже проста - Hydrafacial в TK Laser 🥰Чому Hydrafacial настільки популярний? 🤔
Саме завдяки влучній комбінації ексфоліації, чистки, ефективному видаленні чорних цяток та насиченні дерми поживними речовинами!Процедура зберігає ваш час, при цьому дарує приголомшливі результати - сяйво, свіжість, чистоту та тонізацію 🙌Не забувайте про наші абонементи!
При оформленні 3 сеансів одразу - ви заощадите 25% на кожному!А ще, у нас є чудові комплекси: Hydrafacial + карбокситерапія чи пілінг. Таке поєднання підсилює ефект та дарує 20% знижки, якщо робити комплексом ;)Не втрачайте шанс якісно подбати про свою красу та молодість - чекаємо вас в TK Laser ❤️

Як би сумістити одразу і живлення, і очищення обличчя за один сеанс...
Відповідь дуже проста - Hydrafacial в TK Laser 🥰

Чому Hydrafacial настільки популярний? 🤔
Саме завдяки влучній комбінації ексфоліації, чистки, ефективному видаленні чорних цяток та насиченні дерми поживними речовинами!

Процедура зберігає ваш час, при цьому дарує приголомшливі результати - сяйво, свіжість, чистоту та тонізацію 🙌

Не забувайте про наші абонементи!
При оформленні 3 сеансів одразу - ви заощадите 25% на кожному!

А ще, у нас є чудові комплекси: Hydrafacial + карбокситерапія чи пілінг. Таке поєднання підсилює ефект та дарує 20% знижки, якщо робити комплексом ;)

Не втрачайте шанс якісно подбати про свою красу та молодість - чекаємо вас в TK Laser ❤️
...

39 0 instagram icon
85 0 instagram icon
Втрата тонусу нижньої третини обличчя та підборіддя - одна з найпоширеніших вікових змін, що зустрічається як в жінок, так і чоловіків.Саме SMAS-ліфтинг допоможе подбати про чіткі контури та відновлення пружності проблемних ділянок, адже це дієва методика, яка забезпечує дивовижні результати без хірургічного втручання! 😮Процедура впливає глибоко на м'язово-апоневротичний шар, але без больових відчуттів, небажаних побічних ефектів та тривалого реабілітаційного періоду!Запрошуємо на консультацію до наших косметологів, де ми розповімо про принцип дії та всі переваги SMAS-ліфтингу.
Подбайте про красу і молодість свого обличчя разом з TK Laser 🥰

Втрата тонусу нижньої третини обличчя та підборіддя - одна з найпоширеніших вікових змін, що зустрічається як в жінок, так і чоловіків.

Саме SMAS-ліфтинг допоможе подбати про чіткі контури та відновлення пружності проблемних ділянок, адже це дієва методика, яка забезпечує дивовижні результати без хірургічного втручання! 😮

Процедура впливає глибоко на м`язово-апоневротичний шар, але без больових відчуттів, небажаних побічних ефектів та тривалого реабілітаційного періоду!

Запрошуємо на консультацію до наших косметологів, де ми розповімо про принцип дії та всі переваги SMAS-ліфтингу.
Подбайте про красу і молодість свого обличчя разом з TK Laser 🥰
...

34 4 instagram icon
Давно не згадували з вами про цю класну процедуру, яка зачаровує кожного, хто хоч раз її пробував ✨
Так, ми про карбоновий пілінг!❕Що ж вас чекає під час візиту до косметолога?
Ніжна ексфоліація, яка видаляє забруднення й ороговілі клітини шкіри та додатково стимулює процес регенерації.
❕Результат?
Сяюче, омолоджене, чисте та доглянуте обличчя!А ще, хочемо звернути вашу увагу, що при оформленні одразу 4 процедур, ви отримаєте -30% знижки 😉Звільняйте час та мершій в TK Laser 🤗

Давно не згадували з вами про цю класну процедуру, яка зачаровує кожного, хто хоч раз її пробував ✨
Так, ми про карбоновий пілінг!

❕Що ж вас чекає під час візиту до косметолога?
Ніжна ексфоліація, яка видаляє забруднення й ороговілі клітини шкіри та додатково стимулює процес регенерації.
❕Результат?
Сяюче, омолоджене, чисте та доглянуте обличчя!

А ще, хочемо звернути вашу увагу, що при оформленні одразу 4 процедур, ви отримаєте -30% знижки 😉

Звільняйте час та мершій в TK Laser 🤗
...

45 0 instagram icon
Зустріньте цей теплий сезон саме так, як ви мрієте - з красивим та доглянутим тілом ❤️
Час розпочати активну підготовку до улюблених літніх днів, а вашими надійними помічниками в цьому стануть апаратні масажі LPG та WaveTouch 😉Процедури класно допоможуть у:
🤍 Зменшенні целюліту.
🤍 Схудненні та моделюванні фігури.
🤍 Покращенні стану шкіри та відновленні її еластичності.
🤍 Глибокому розслабленні м'язів.А з нашими акційними пропозиціями та абонементами, кожен сеанс точно буде вдвічі приємнішим 🥰Не втрачайте часу, записуйтесь вже зараз та розпочніть свій шлях до фігури вашої мрії!

Зустріньте цей теплий сезон саме так, як ви мрієте - з красивим та доглянутим тілом ❤️
Час розпочати активну підготовку до улюблених літніх днів, а вашими надійними помічниками в цьому стануть апаратні масажі LPG та WaveTouch 😉

Процедури класно допоможуть у:
🤍 Зменшенні целюліту.
🤍 Схудненні та моделюванні фігури.
🤍 Покращенні стану шкіри та відновленні її еластичності.
🤍 Глибокому розслабленні м`язів.

А з нашими акційними пропозиціями та абонементами, кожен сеанс точно буде вдвічі приємнішим 🥰

Не втрачайте часу, записуйтесь вже зараз та розпочніть свій шлях до фігури вашої мрії!
...

36 8 instagram icon
Instagram post 18037033369879256
228 4 instagram icon